Näin lähetät paketin käteisellä

Lähetyksesi tavoittaa vastaanottajan nopeasti ja varmasti, kun osoitetiedot ovat merkitty oikein ja lähetyksesi on pakattu ohjeiden mukaisesti. Valitse itsellesi sopivin tapa lähettää paketti.

Lähetä paketti automaatista

Voit lähettää paketteja automaatista kotimaahan (pl. Ahvenanmaa).

1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.

2. Paketin päältä pitää löytyä lähettäjän nimi, osoite ja puhelinnumero sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero. Et tarvitse osoitekorttia.

3. Mene verkkopalveluun tai valitse Postin mobiilisovelluksessa kohta "Lähetä paketti tai kirje". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot. Pakettia ei tarvitse punnita,  mutta varmista, että se ei paina yli 35 kg. Löydät sinua lähimmän automaatin täältä.

4. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi.

5. Vie paketti automaattiin ja avaa lokero Helposti-koodilla.

 

Osta paketille kuljetus verkosta tai mobiilisovelluksesta

Voit maksaa verkossa ja mobiilisovelluksessa paketin kuljetuksen niin kotimaahan (ml Ahvenanmaa) kuin ulkomaillekin. Hinnat Ahvenanmaalle ovat arvonlisäverottomia.

1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.

2. Mene verkkopalveluun tai valitse Postin mobiilisovelluksessa kohta "Lähetä paketti tai kirje". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot. Pakettia ei tarvitse punnita,  mutta varmista, että se ei paina yli 35 kg (XXS ei saa painaa yli 2 kg).

3. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi

4. Kirjoita paketin päälle Helposti-koodi sekä lähettäjänja vastaanottajan nimi, osoite ja matkapuhelinnumero. Jätä paketti jonottamatta mihin tahansa automaattiin tai vie se Postin kassalle.

TAI

Tulosta osoitekortti, liimaa se paketin päälle ja jätä paketti jonottamatta mihin tahansa palvelupisteeseen (XXS-paketit kirjelaatikkoon).

Tilaus on voimassa 14 päivää.

Lähetä paketti postista

Voit maksaa paketin kuljetuksen missä tahansa postissa. 

1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.

2. Valitse sopivin pakettituote tarpeesi mukaan.

a) Jos tiedät vastaanottajan matkapuhelinnumeron, lähetä helppo Numerolla-paketti postista ilman osoitekorttia. Kirjoita paketin päälle lähettäjän nimi, osoite ja puhelinnumero sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero ja mene postin palvelutiskille maksamaan lähetys. Paketti toimitetaan valittuun Postin palvelupisteeseen. Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen nopeasti tekstiviestinä. Numerolla-paketin voit lähettää sadoista isoimmista posteista.

b) Jos et tiedä vastaanottajan matkapuhelinnumeroa, voit lähettää perinteisen postipaketin, joka sisältää päiväpostin mukana jaettavan paperisen saapumisilmoituksen. Kirjoita paketin päälle oma nimesi, osoitteesi sekä vastaanottajan nimi ja osoite. Tiedot kirjataan kassalla ja lähetyksen päälle tulostetaan osoitekortti. Pienimmissä posteissa täytä Postipaketin osoitekortti, liimaa se paketin päälle ja maksa paketti palvelutiskillä. Voit lähettää Postipaketteja kaikista posteista.

c) Jos haluat, että paketti viedään suoraan vastaanottajan osoitteeseen, valitse Ovelle-paketti, joka toimitetaan suoraan vastaanottajan ovelle vastaanottajan kanssa sovittuna ajankohtana.

Kirjoita paketin päälle oma nimesi, osoitteesi sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero paketin päälle. Tiedot kirjataan kassalla ja lähetyksen päälle tulostetaan osoitekortti.  Pienimmissä posteissa täytä Ovelle-paketin osoitekortti, liimaa se paketin päälle ja maksa paketti. Voit lähettää Ovelle-paketteja kaikista posteista.