Verkkolaskun lähettäminen

Näin lähetät verkkolaskun

Verkoston kautta lähetät yritysvastaanottajille liitteellisetkin verkkolaskut helposti ja edullisesti. Verkkolasku on nopeammin perillä ja vastaanottaja saa laskun parhaimmassa tapauksessa suoraan ostolaskujärjestelmäänsä.

Määritä lähettäjätiedot

Verkkolaskun lähettäjätiedot

Valitse ylänavigaatiosta laskutus (1).

Klikkaa sen jälkeen vasemmasta sivunavigaatiosta lähettäjätiedot (2).

Täydennä tiedot ja tallenna (3).

Tämän jälkeen voit siirtyä Laskun luonti ja lähetys -näkymään tekemään varsi­naista verkkolaskua.

Luo lasku

Laskun luonti ja lähetys

Voit muodostaa uuden laskun tyhjältä lomakkeelta tai käyttää aikaisemmin lähettämääsi laskua.

Klikkaa ylänavigaatiosta Laskutus (1) ja sen jälkeen Laskun luonti ja lähetys (2).

Merkitse rasti (3) jos haluat, että lasku postitetaan paperi- tai e-kirjeenä silloin, kun verkkolaskua ei voida toimittaa tai verkkolaskuosoitetta ei ole annettu

Paperinen lasku tulostetaan, kuoritetaan ja postitetaan laskun vastaanottajan osoitteeseen perinteisen postituksen mukaisesti 2. luokassa (Economy)

Lisää vastaanottajan verkkolaskuosoite (4).

Voit tarkistaa verkkolaskuosoitteen sekä vastaanottajan käyttämän välittäjän tiedon Tieke ry:n ylläpitämästä verkkolaskuosoitteesta http://verkkolasku.tieke.fi/ListCompanies.aspx

Kun laskun tiedot on määritelty, klikkaa Tarkista lasku -painiketta (5).

HUOM! Laskun sisältö määräytyy yrityksesi lähettäjätiedoista, laskun täytettävän lomakkeen tiedoista ja mahdollisesta laskuun lisäämästäsi PDF-liitteestä.

Lomakkeen lihavoidut kohdat ovat pakollisia tietoja.

Tarkista verkkolaskun tiedot

Laskun tarkistus

Järjestelmä tarkistaa, että pakolliset tiedot on annettu, ja tekee tiedoille oikeellisuustarkastuksia. Tämän jälkeen laskun tiedot koostetaan tarkistetta-vaksesi Laskun tarkastus -sivulle.

Tarkista laskun lopullinen ulkoasu linkistä (1). Jos laskussa on korjattavaa, voit palata lomakkeelle Palaa laskun muokkaukseen (2) -painikkeella.

Jos lasku on valmis lähetettäväksi, klikkaa Lähetä lasku (3) -painiketta.

Hyvä tietää

Lähetetty lasku ei ole välittömästi vastaanottajalla. Viive määräytyy toteutuneen jakelutavan ja reititettävän operaattorin mukaan.

Verkkolasku arkistoituu automaattisesti Lähetetyt laskut -kansioon. Avaamalla lähetetyn laskusi näet sen tiedot. Laskun lopullinen ulkoasu näkyy viiveellä.

Lähetettyä laskua voi käyttää uuden laskun pohjana kopioimalla sen uudeksi laskuksi.

Huomathan, että mahdollinen laskuun liitetty PDF-tiedosto ei kopioidu automaattisesti uuteen laskuun.

Verkoston kautta lähetät myös kirjeet.

Rekisteröidy Verkostoon